Javascript אינו מופעל בדפדפן שלך. הפעל אותו על מנת לשפר את חווית הגלישה שלך.

ניסים ונפלאיתיאלה - סיור קולינרי בחממות פרחי התבלין במושב מטע

איתיאלה

איתיאלה היאט בר ששת , מתמודדת מאסטר שף מגדלת ומטפחת יחד עם ניסים בעלה את המשק שלהם "ירוקלה" במושב מטע  בו הם מגדלים בשיטה יחודית צמחי תבלין ופרחים למאכל. 

ההרצאה / הסדנא

  • ניסים ונפלאיתיאלה - סיור קולינרי בחממות פרחי התבלין במושב מטע


    סיור קסום בחממות  פרחי ועלי תבלין במוש מטע הממוקם בין בית שמש לירושליים.
    ירוקל'ה הינו משק חקלאי ייחודי, המתמחה בגידול עלים, תבלינים, פרחי מאכל ופירות יער והמפגש עם  ניסים ברששת -אגרונום במקצועו  ואיתיאלה הייאט - אחת המשתתפות הבולטות בעונה התשיעית של מאסטר שף.
    הוא חגיגה של טעמים וריחות. 
    בירוקל'ה אוהבים לטעון שהם "בית אופנה למוצרים חקלאיים".  באיכות הטובה והטרייה ביותר שיש לתחום הקולינריה בישראל להציע.
    משך הסיור הוא כ 45 דק ומלווה בסברים על דרך הגידול המיוחדת שפותחה, טעימות של פרחי ועלי תבלין שלא הכרתם.
    בתום הסיור  תלכו הביתה עם מארז האירוח של המשק שכולל את מיטב הגידולים העונתיים.

    ישנה אופציה לשלב בתום הסיור  טעימות מקינוחים, ממרחים ומאפים המבוססים על שימוש בגידולים.
     

אודות המרצה

את החקלאות  גילתה איתיאלה  יותר לעומק בזכות ניסים בן זוגה, אגרונום במקצועו, מה שגרם לה להתאהב במטבח ממקום אחר.
איתיאלה וניסים הכירו במסגרת מכינה של האוניברסיטה העברית, כשניסים היה מכוון ללימודי חקלאות ואיתיאלה התכוננה למסלול רפואת שיניים. באותה התקופה היא גרה בירושלים ולא חשבה שאי פעם תעזוב את העיר.
"ראיתי את עצמי חיה בעיר כל הזמן, אבל ניסים סחף אותי לחיים ממש לא עירוניים בלשון המעטה", סיפרה מתמודדת מאסטר שף.
המעבר לכפר מהעיר הגדולה לא היה קל כל וכלל אך היא החליטה לעשות את המעבר בשם האהבה בלי לחשוב יותר מידי.
"ניסים חיבר אותי לבישול מהמקום החקלאי, ראיתי כל מה שעובר על חומרי הגלם עד שזה מגיע לצלחת".

איתיאלה גדלה בבית להורים שעלו ארצה מצרפת, בגיל שבע אמא שלה כבר ביקשה ממנה  לצלחת מנות לארוחת שישי, המנות שהכינה בתוכנית היממו את צוות השופטים בטעמים העזים שלא הכירו עד כה

השניים מתגוררים במושב מטע, שנמצא בהרי יהודה, שם הם מגדלים ומטפחים את המשק שלהם שיש בו תבלינים ופרחים למאכל, בהם השתמשה גם במהלך האודישנים.
את החקלאות היא גילתה יותר לעומק בזכות בן זוגה, מה שגרם לה להתאהב במטבח ממקום אחר.
בשנה האחרונה הם החלו לארח אנשים ומשפחות בימי שישי בפודטראק שהציבו ליד החממות וניתן לטעום מהיבול המשובח של התבלינים  משולבים בסלטים והקינוחים של איתיאלה.