Javascript אינו מופעל בדפדפן שלך. הפעל אותו על מנת לשפר את חווית הגלישה שלך.
אפרת ליכטנשטט

פני שש שנים, במהלך חופשת לידה, התחילה אפרת לכתוב ולצלם בלוג אוכל,
כשהיא בכלל לא מתארת לעצמה שהתחביב הזה ישנה את חייה ויהפוך למקצוע.
אפרת, בעברה בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל עם סיבוב קצר ומוצלח
בעולם האופנה, גילתה שלמעשה, הדבר שהיא הכי אוהבת לעשות זה לאפות
ולבשל, ואחר כך גם לצלם את זה.

בנוסף לבלוג שהוא הציר הראשי של עבודתה, אפרת כותבת ומצלמת מדור אוכל
שבועי בעיתון מקור ראשון, מצלמת ספרי בישול ויוצרת סרטוני אנמציה קצרים
לחברות הגדולות במשק.

הרצאות / סדנאות

  • ההרצאה: ״לשחק עם אוכל״

    צילום אוכל במצלמה או בסמארטפון
    בהרצאה נלמד איך מצלמים אוכל כך שיראה מגרה וטעים.

    מהם העקרונות הצילומיים שחשוב להקפיד עליהם?
    נדבר על אור, זוויות צילום, קומפוזיציה, צבעוניות, יצירתיות, סטיילינג ועוד.

    נבין באילו כלים וטריקים מעשיים אפשר להעזר.
    ההרצאה תלווה במצגת עם דוגמאות רבות.

    **ניתן להוסיף גם חלק מעשי של צילום אוכל.

    אורך ההרצאה כשעה (או שעתיים בשילוב סדנא מעשית)

    צרכים טכניים: מדונה  מיקרופון נייד, מקרן + בארקו ורמקולים

  • ההרצאה: מרות סירקיס ועד האינסטגרם

    התפתחות צילום האוכל בשישים שנה האחרונות.
    סקירת השינויים הדרמטיים שחלו בצורה שבה אנחנו מצלמים אוכל ומתייחסים
    לאכול החל מהפילם, דרך התפתחות הצילום הדיגיטלי ועד למצב שבו כל אדם
    הוא צלם עם הסמארטפון שלו. 

    נבדוק את השינויים שחלו בסטיילינג, בצבעוניות ובנושאים המצולמים.
    נראה מיהם קובעי סדר היום במציאות של שנות האלפיים  (רמז: בלוגי האוכל)
    ונראה כיצד השתנה תפקידו של הצלם המסורתי.
    נדבר על הטירוף שנוצר סביב אוכל בשנים האחרונות והשפעת הרשתות החברתיות
    על הנושא.

    אורך ההרצאה כשעה
    צרכים טכניים:  מיקרופון נייח, מקרן + בארקו ורמקולים

  • ההרצאה: מעמדו החדש של הבלוגר כמעצב תרבות

    העיתונות המסורתית הולכת ונעלמת - אך מה מחליף אותה?
    בנוסף לרשתות החבריות, עיתונאים והוגי דעות משתמשים בפלטפורמה של הבלוג.

    ננסה להבין למה אנשים פותחים בלוג?
    נלמד מהי הדרך הנכונה לפתוח בלוג בשילוב טיפים מעשיים.

    נראה דוגמאות לבלוגים מהעולם ודוגמאות ליצירת שפה אישית.
    נשאל איך הופכים את הבלוג למותג? והאם בלוג יכול להיות ריווחי? 

    נקבל טיפים להתנהלות ברשת החברתית - פייסבוק, אינסטגרם וכו'.
    (אפשר לשים דגש על בלוגי אוכל)

    אורך ההרצאה כשעה עד שעה וחצי
    צרכים טכניים: מדונה או מיקרופון נייד, מקרן + בארקו ורמקולים

  • ההרצאה: הסיפור שלי - אז מה אני בעצם עושה כל היום?

    הרצאה אישית בה אפרת מתארת את הדרך שעברה מיומו הראשון
    של הבלוג בו צילמה עם הטלפון, ועד היום בו היא מצלמת סרטוני אנימציה
    לחברות הגדולות ביותר במשק וכותבת מדור אוכל שבועי.

    בהרצאה אפרת תדבר על המשמעות של פתיחת בלוג ומדוע זו פלטפורמה
    נפלאה ליצירה. נראה דוגמאות מבלוגים מצליחים בארץ ובעולם, ועל היחודיות
    של הבלוג שלה ומדוע לדעתה הוא הצליח. 

    נלמד על החשיבות של הרשתות החברתיות עבור הבלוגר כדי להגיע
    לקהלים רחבים.
    אפרת תתן טיפים ליצירת קהל וחשיפה בפייסבוק ובאינסטגרם על סמך נסיונה האישי.

    אורך ההרצאה כשעה
    צרכים טכניים: מדונה או מיקרופון נייד, מקרן + בארקו ורמקולים
     

רשמים בולטים מההרצאה / סדנא